Een steek!
Wat niet doen!
Wespenwering
Sitemap
Wat niet doen!

Er zijn een aantal zaken die absoluut vermeden moeten worden om stekende wespen te voorkomen:Stop gaten in een pand waar de wespen in- en uitvliegen NOOIT dicht.
De kans dat de wespen zich dan een weg naar binnen knagen is zeer groot, ze kunnen hierbij zelfs door hout heen. Gevolg de wespen vliegen niet naar buiten maar naar binnen het pand in!

Als er wespen rond u vliegen probeer geen slaande beweging te maken hierdoor worden de wespen juist agressief en kunnen gaan steken.

Let bij het drinken van zoetige dranken erg goed op dat u geen wespen mee inslikt, indien u uit een blikje drinkt gebruik dan een glas of een rietje om hiermee het inslikken te voorkomen.

Ga nooit voor de aanvliegroute van een wespennest staan! Wanneer u naar een nest kijkt kunt u zien dat de wespen er via een bepaalde route invliegen zodra er iets of iemand zich in deze route bevind zullen ze aanvallen en steken.

Soms zijn wespennesten zichtbaar ten grote van en (strand)bal met diverse grijstinten. Als u deze ziet hangen en er zitten wespen op of bij blijf dan uit de buurt van dit nest en probeer hem zeker niet zonder de juiste middelen en beschermende kleding te verwijderen, doet u dit toch dan bent u verzekerd van een rit naar het ziekenhuis!

Indien wespen uit een opening in de grond komen, stop of trap deze niet dicht of aan. De wespen zullen dan overgaan tot aanval/ steken!

Mocht u toch gestoken worden raak dan niet in paniek maar ga rustig zitten of liggen. De stof welke in wespengif zitten (histamine en apitoxine) kunnen de bloeddruk verlagen waardoor mensen duizelig worden of flauw kunnen vallen. Indien u gestoken wordt in de halsstreek, mond, keel of wanneer u huid begint te zwellen ga dan zsm naar een behandelend arts voor verdere behandeling.

Gebruik in een gebied met veel wespen geen zoetigheid of alcoholische dranken. Doe geen parfum op.

Maak nadat kinderen zoetigheden hebben gegeten (ijsjes bijvoorbeeld) handen en gezicht goed schoon en vervang kleding waar zoetigheid op gemorst is.

Zet geen met limonade gevulde wespenvallen vlak bij de plek waar u verblijft maar zover mogelijk van u vandaan.

Indien u niet gediplomeerd bent in het verwijderen/ bestrijden van wespennesten, laat dit dan aan de professionals over.
Een verkeerde wespensteek kan u fataal zijn!Welkom bij WESPENBESTRIJDING.COMFotoalbumLinksregionale dekking wespenbestrijdingContactDisclaimer